PREZENTARE

Comuna Uliești este situata in sudul extrem al judetului Dambovita, la hotarul cu judetul Teleorman, principala axa de circulatie rutiera ce traverseaza centrul comunei este DN 61 Giurgiu - Ghimpati - Gaesti, iar in partea de Nord, comuna este traversata de Autostrada (A1) Bucuresti - Pitesti.

Comuna are o suprafata de 61,46 km.p. Relieful se prezinta in general ca o campie uniforma fara o importanta diferenta de nivel. Localitatea Uliesti este asezata pe malul drept al raului Arges pe terasa cea mai inalta, extinzandu-se si pe malul drept al raului Neajlov ocupand platoul neted cu numele de Dealul Croitorilor. Din punct de vedere geomorfologic, teritoriul comunei se imparte in cinci mari diviziuni:
1. Lunca raului Arges;
2. Campia Arges - Neajlov;
3. Lunca raului Neajlov;
4. Terasa raului Neajlov;
5. Campia Neajlovului.

Clima este temperat continentala, cu ierni friguroase si veri calduroase, maxima de temperatura la nivelul solului fiind atinsa in data de 27 iulie 2008 + 42 0 C . Un fenomen meteorologic deosebit s-a intamplat in timpul inundatiilor din anii 1970 si 1975 cand raul Arges a inundat partea de nord a localitatii afectand terenurile cultivate pe o suprafata de cca.100 ha.

Resurse minerale: principalele resurse minerale de pe teritoriul comunei sunt rocile de constructie (argile, nisipuri, balast). Alte resurse naturale ale zonei se regasesc in bogatia apelor de suprafata si subterane, paduri, pasuni,fanete si pomi fructiferi.
Populatia: populatia insumeaza 4310 persoane, din care 51% sunt femei si 49% barbati, predominand grupa de varsta 24-50 ani; pensionari sunt 1900.
Densitatea populatei este de 76 loc. / kmp.

Organizarea administrativa : comuna Uliesti este constituita din 8 sate: Uliesti (in care se afla centrul civic), Croitori, Hanu lui Pala, Ragu, Manastioara, Jugureni, Olteni si Stavropolia.

Infrastructura: principalele elemente de infrastructura constau in alimentarea cu energie electrica, alimentarea cu apa, televiziune prin cablu, soseaua nationala DN 71= 4 km, la care se adauga 2 drumuri comunale asfaltate in anul 2004 prin fonduri Sapard (10km) in stare foarte buna de exploatare, drumuri comunale neasfaltate dar pietruite si bine intretinute (21 km), ulite satesti (33 km).

Stema comunei:

Se compune dintr-un
~ ..............
~ ...............
~ .................