ȘTIRILE PRIMĂRIEI ȘI COMUNICATE DE PRESĂ

VEZI TOATE ȘTIRILE PRIMĂRIEI ULIEȘTI DIN ANUL 2020

20 Martie 2020
DRAGI cetateni,
📌 Am convocat Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta.
📌 Pentru siguranța fiecărui cetățean și evitarea infectării, răspândirii virusului COVID-19 (coronavirus), in urma instituirii stării de urgenta la nivel național, am luat următoarele decizii :
❗❗Unitățile de alimentație publică care își desfășoară activitatea pe raza #comunei_noastre sa funcționeze doar în intervalul orar : 07:00 - 13:00,până la data de 31.03.2020
📌Am achizitionat suficient dezinfectant ce va fi distribuit tuturor institutiilor publice.
📌Am intreprins acțiuni specifice de dezinfecție a spatiilor publice exterioare în #Comuna_noastră, pentru combaterea virusului Covid - 19.
📌Batranii vor fi atent monitorizati si ajutati in rezolvarea problemelor.
🔴 Pana in prezent, in localitatea Uliești , cat si in judetul Dambovita, nu s-au identificat persoane purtatoare de acest virus.
🔴Noi facem toate eforturile necesare pentru ca nici un cetatean al comunei si nu numai, sa nu fie afectat.
🔴Mai presus de orice suntem preocupati in special de sanatatea cetatenilor, tocmai de aceea am intreprins o serie de masuri in vederea combaterii virusului Covid - 19.
❗Noi ne dorim foarte mult ca toti cetatenii sa fie sanatosi si feriti de acest pericol, dar este foarte important ca acestia sa fie RESPONSABILI.
🔴Fac apel către toți locuitorii Comunei Uliești sa respecte sfaturile autorităților ,cei veniți din zonele roșii sa respecte autoizolarea la domiciliu de 14 zile, sa nu raspandeasca informatii false sau din surse care nu sunt oficiale, sa evite aglomerația la cozi in magazine și sa respecte normele de igienă pentru a oferi protecție adecvată împotriva răspândirii noului coronavirus (COVID-19) .
🔴Sunt optimist ca vom trece cu bine peste aceasta incercare grea pentru noi si pentru Romania.
16 Martie 2020
Fac apel catre toți locuitorii comunei Uliești :
📌 De a nu intra in panica si a va pastra calmul.
📌Sa urmariti doar informatiile oficiale si sa nu mai dați crezare tuturor postarilor de pe retelele de socializare, menite sa produca panica fara motiv.
📌In acest moment, este important sa colaboram si sa urmam instrucțiunile cu responsabilitate.
📌Va aduc la cunoștință că nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnavire cu COVID-19 (coronavirus) la nivelul comunei Uliești .
📌Cetatenii care considera ca au de semnalat probleme sau banuiesc ca au simptome de coronavirus trebuie sa se adreseze telefonic Directiei de sanatate Publica Dâmbovița, la nr.de tel. 0786930676 sau la Tel Verde 0800800358. Trebuie OBLIGATORIU evitata deplasarea pe cont propriu la spital ori alte locuri publice pentru a nu risca contaminarea acestora.
📌Deasemenea rugam pe toti cei care s-au intors sau se vor intoarce din zonele afectate sa anunte imediat DSP, Politia si Primaria, pentru a se demara masurile ce se impun in aceasta situatie.
📌Tin sa menționez ca personalul Primariei Comunei Uliești, monitorizează si ia toate masurile ce se impun la nivelul UAT Uliești .
📌In calitate de Primar al Comunei Uliești , asa cum v-am stat la dispozitie tot timpul cu orice problema privind situatiile de urgenta, va rog sa nu ezitati si sa ma contactati la nr. Telefon 0769774477 pentru orice problema, sugestie, informare .
Dragi cetateni cu siguranta vom depasi cu bine aceasta perioada delicata.
Acum este un moment extrem de important şi fiecare dintre noi avem o mare responsabilitate faţă de noi, faţă de familie, faţă de cei dragi şi faţă de cei din jurul nostru. Doar împreună putem combate acest virus. Vă doresc multă, multă sănătate !
15 Martie 2020
ℹ️ Până astăzi, 15 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 139 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 139 de cetățeni care au contactat virusul, nouă sunt declarați vindecați și au fost externați.
ℹ️ Astăzi au fost confirmate 16 cazuri noi, după cum urmează: 4 cazuri în București, 4 în Arad, 3 în Brașov, 2 în Brăila și câte 1 caz în Constanța, Teleorman și Iași.
Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani.
ℹ️ Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună, cu excepția bărbatului internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată.

ℹ️ Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.855 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

ℹ️ Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.205 teste. Dintre acestea, 3.066 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 6 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța.

ℹ️ Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

ℹ️ În perioada 14 martie, ora 08.00 – 15 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1.231 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.614 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

ℹ️ Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
23 Februarie 2020
Bună ziua, dragi uliesteni , va anunț ca după ședința de consiliu am reușit aprobarea bugetului pe anul 2020 .
Comuna Uliesti are anul acesta cel mai mare buget, datorita efortului și a unei bune administrari a primăriei, reușim sa avem cel mai mare buget din istoria comunei Uliești.Am ascultat nevoile fiecăruia dintre dumneavoastră, ideiile și sugestiile celor care au vrut sa mi le împărtășeasca.
Înainte de trecere bugetului acesta a fost prezentat comisiilor din care fac parte toți consilierii locali ai comunei Uliești.Nici un consilier din opoziție, consilieri PSD sau UNPR nu au avut nimic de adăugat sau ceva cu care sa nu fie de accord,astfel bugetul a trecut în forma propusă de mine și de personalul primăriei.
Bugetul reprezinta cea mai importanta etapa de care depind investitiile și dezvoltarea comunei Uliești.Reușim anul acesta sa finalizam proiecte și investiții serioase pentru Uliești,investitii cu care ma mândresc și care vor ajuta pe fiecare dintre noi sa ducem o viata mai buna, noi și copii noștri.
În afara de școala Croitori unde proiectul pentru renovarea completa și modernizare este făcut și urmează sa fie depus. Am reușit modernizarea tuturor grădinițelor și școlilor din Comuna noastră. Avem asfalt acolo unde nimeni nu spera ca va exista, Dispensarul comunal se afla pe ultima suta de metri în etapa de renovare și modernizare, în incinta lui va funcționa o farmacie, cabinet stomatologic și dispensarul comunal , dotat cu aparatura moderna. . Am reușit alocarea de bani , bisericilor din Comuna Uliesti. Semnarea contractului pentru asfaltarea din satul Olteni este de-asemenea dovada ca ma țin de cuvânt în fata dumneavoastră.Asfaltare bretelelor la ieșirea de la autostrada și asfaltarea drumului national ce trece prin Uliești este iar o dovada ca prin seriozitate, munca multa depusa poți rezolva ce oamenii își doresc și au nevoie. Grădinița Croitori, grădinița Uliesti, grădiniță Jugureni, gradinita Manastioara ,școala Hanul lui Pala, dispensarul comunal,creșă din comuna Uliesti, asfaltarea din satele Uliesti, Croitori, Hanul lui Pala, Jugureni și Manastioara,iluminat public , amenajarea locurilor de joaca pentru copii. Susținerea festivalui Calușului și a echipei fotbal locale „Spicul Jugureni „. Refacerea și menținerea drumurilor agricole. Toate acestea nu au fost doar promisiuni de campanie.. Ele s-au realizat cu sprijinul dumneavoastră cu multa munca și seriozitate.
Avem de finalizat proiectul care a fost semnat și aprobat pentru sistem de camere video în toată comuna Uliesti pe străzile și intersecțiile principale. Vom începe amenajarea de șanțuri și poduri și podețe acolo unde s-a turnat asfalt nou, conform contractului,În curând o sa încep lucrările la terenul sintetic de fotbal în Uliești. Avem deja făcute actele pentru construirea unui nou cămin cultural cu un etaj , cel vechi urmând a fi dărâmat. Noul pod din beton peste râul Neajlov întra în faza de construcție , banii deja aflandu-se în conturile primăriei Programul de cadastrale gratuita continua și în anul 2020.
Noi cu toții ne dorim tot ce este mai bun și ne mândrim ca suntem locuitori ai comunei Uliești. Viitorul suna bine și se va vedea bine, investiile și proiectele cu care vom merge în următorii patru ani îmi dau motive pentru care sa lupt și cu care ne vom mândri fiecare dintre noi. Apa și canalizare, gaze, asfaltarea a fiecărei ulițe, dar și alte proiecte, vor fi realizări nu doar promisiuni. Eu nu ma ocup ca alții de vise frumoase și promisiuni.. Sunt un om de cuvânt și ceea ce am zis sau ce zic, aia voi face.Într-o altă ordine de idei, elevii cu merite deosebite la învățătură vor primi burse de merita, iar cadrele didactice ce fac naveta și ajuta la dezvoltare copiilor vor avea decontat transportul.
Vreau sa mulțumesc fiecărui dintre dumneavoastră, pentru sprijinul acordat, pentru încrederea și prietenia voastră. Vă doresc un weekend plăcut și pentru ca urmeaza luna martie și sosirea primeverii. Doamnelor și domnișoarelor la mulți ani și tuturor o primăvară frumoasă

Costache Iulian,
Primar Comuna Uliesti.
22 Ianuarie 2020
La preluarea mandatului am găsit un "dezastru" în primarie fata de alte comune un dezastru al drumurilor, drumurilor agricole, străzilor și ulițelor . Principala problema de care am vrut sa ma ocup cât mai repede au fost drumurile comunale, ieșirea la autostrada și drumul ce ne leaga de comuna Petresti.

Infrastructura ( drumurile și întrarea din autostradă) și starea ei este cea care ajuta o comunitate sa se dezvolte, sa îmbunătățească viata fiecărui cetățean.
Am început prin repararea putinului asfalt care îl aveam, acesta fiind în stare jalnica,pietruirea ulitelelor și a drumurilor agricole.

Am făcut diverse adrese la ministere și autorități pentru starea drumului național ce traversează comuna Uliesti și pentru ieșirea în autostrada București - Pitești, vizite la autorități și discuții cu instituțiile abilitate pentru refacerea drumului național și asfaltarea ieșirii la autostrada,toate acestea ducând la realizarea lor.

Am reușit punerea în funcțiune a unui iluminat public în toată comuna pe fiecare străduță, care a scos la propriu comuna din întuneric.
Când nimeni nu credea ca putem asfalta străzile din comună, noi am reușit, chiar dacă am întâlnit diverse piedici politice, birocratice.

Pentru început am dat denumiri străzilor din localitate pentru a facilitata aprobarea de proiecte de asfaltare.
După întocmirea unui proiect bun și corect am reușit aprobarea și finanțarea proiectului de asfaltare.

Asfaltarea deja a fost executata cu primul strat urmând în anul 2020 aplicarea statului 2 de uzură.
Cu munca și seriozitate vom reuși asfaltarea fiecărei ulițe din Comuna Uliești. Iar cea mai importanta realizare va fi legarea Comunei Uliești la rețeaua națională de gaze.

#Impreuna #Suntem #Puternici
Costache Iulian,
Primar Comuna Uliesti.
VEZI TOATE ȘTIRILE PRIMĂRIEI ULIEȘTI DIN ANUL 2019

VEZI TOATE ȘTIRILE PRIMĂRIEI ULIEȘTI DIN ANUL 2018

10 Octombrie 2018
Furnizarea energiei pe raza satelor Jugureni, Stavropolia va fi întreruptă timp de aproximativ patru ore din cauza unei defecțiunile, deja se lucrează pentru remedierea problemei.
19 Februarie 2018
Agricultorii și crescătorii de animale sunt invitați să depună cererea unică la centrele #APIA în baza unei programări pe care sunt rugați să o respecte pentru bunul mers al producedurilor.

Depuneți Cererea Unică de Plată în perioada 1 Martie – 15 Mai 2018.

Lista cu documentele obligatorii pentru subvenția APIA în 2018:

1. Copie de pe cartea de identitate/buletinul de identitate/ paşaport/certificatul de înregistrare la oficiul registrului comerţului/certificatul de înregistrare fiscală, după caz, iar în cazul reprezentantului, copie de pe datele de identificare, respectiv carte de identitate/buletin de identitate/paşaport şi procură notarială (în cazul persoanelor fizice) sau delegaţie de împuternicire (în cazul persoanelor juridice);
2. Dovada deţinerii unui cont bancar activ pe teritoriul României;
3. Documentele care fac dovada utilizării terenului conform art. 5 din Ordinul MADR nr. 619/2015, cu modificări şi completări;
4. Documentele care fac dovada utilizării pajiştilor permanente conform art. (5), (6), (61), (7) şi (71) din Ordinul MADR nr. 619/2015, cu modificări şi completări;
5. Documentele care fac dovada utilizării terenurilor agricole aparţinând Agenţia Domeniilor Statului, conform art. (5) şi (6) din Ordinul MADR nr. 619/2015, cu modificări şi completări.

Atenție! La depunerea cererii unice de plată sau a modificărilor aduse acesteia, fermierii trebuie să prezinte documentele necesare care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor.

”Vă informăm că în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (8) din Ordinul MADR nr. 619/2015, cu modificări şi completări: „Suprafeţele declarate în cererile unice de plată pentru care nu se depun documentele care fac dovada utilizării terenului până la data-limită de depunere a cererilor unice de plată sunt neeligibile.”

VEZI TOATE ȘTIRILE PRIMĂRIEI ULIEȘTI DIN ANUL 2017